KISVÁRDA VÁROS KÁBÍTÓSZERÜGYI EGYEZTETŐ FÓRUM

Szakmai konzultációs munkacsoport, amelyet a helyi önkormányzat, a kábítószer probléma kezelésének céljából hozott létre.

Megvalósult programok

 

A KAB-KEF-15-A-22159 kódszámú pályázatot a VÁRDAKEF és a Van esély Közhasznú Egyesület vezetősége között megkötött EGYÜTTMŰKÖDÉSI SZÁNDÉKNYILATKOZAT alapján, (2015.05.04.) az Egyesület nyújtotta be és valósította meg, a VÁRDAKEF tagszervezeteinek hatékony közreműködésével. A projekt 2015. 05.01.- től - 2016. 04. 30.-ig tartott. A projekt futamideje alatt több olyan feladatot valósítottunk meg, amelyek végrehajtandó programként fogalmazódtak meg a VÁRDAKEF 2015-2016. évi Cselekvési tervében és a helyi Drogstratégiában.

A projekt megvalósításának idején végig arra törekedtünk, hogy a VÁRDAKEF tagszervezeteivel folyamatos kommunikációt tartsunk fenn. Minden tevékenységünket a Nemzeti Drogstratégia alapvető céljaihoz igazítottunk. Hogy a helyi társadalom váljon érzékennyé a drogkérdések hatékony kezelése iránt, működjünk együtt, lehetőleg minden szervezettel, közösséggel a kábítószer-probléma kezelésében. Hangoljuk össze programjainkat. Esélyt biztosítottunk arra, hogy a fiatalok képessé válhassanak a produktív életstílus kialakítására, a drogok visszautasítására. Egyének és családok programba vonására is sor került. Minden szinten akadályoztuk a fiatalok drogokhoz való hozzáférését. Elősegítettük a kínálatcsökkentést. Tekintettel arra, hogy a kortárssegítők ebben a leghatékonyabbak, ezért egyik legfontosabb célunk volt egy ifjúsági tagozat életre hívása. A drog-prevencióval foglalkozó szakembereink és kortárscsoport segített ebben. Részükre olyan képzési programot állítottunk össze, amely hatékonyan hozzájárulhat szakembereink munkájának eredményességéhez, Cselekvési tervünk maradéktalanul megvalósításához. (csatolva).  Önkéntes segítőket kerestünk. Felhívásunkra 10 fiatal jelentkezett, akik a projekt kezdetétől, a projekt végéig drog-prevenciós munkát segítő felkészítő képzésen vettek részt. Egyúttal önkéntes aktivistaként is segítették szervezői és propagandamunkánkat. Ennek eredményeként nyolc hónap alatt három helyszínen tudtunk drog-prevenciós felvilágosító előadásokat tartani a város területén. Konkrétan egy középfokú iskolában és két közintézményben. Szakembereink (addiktológus, pszichológus, rehabilitációs mentor, neurológus, szociálpedagógus, tanár, lelkész, jogász) ismeretterjesztő, felvilágosító előadásain több mint 190 érdeklődő jelent meg - elsősorban alapító tagszervezeteinket képviselve - és nagy odafigyeléssel, érdeklődéssel és aktívan vettek részt az általunk meghirdetett programokon. A 14 éves korosztálytól, a 70 éves korosztályig voltak érdeklődők, voltak résztvevők. Gyerekek, fiatalok, idősebb nemzedék, lányok fiúk, nők és férfiak egyaránt. A VÁRDAKEF eddigi működése során, még mindig voltak kíváncsi emberek meghirdetett programjainkra. Ennek a projektnek a keretében tartottuk meg a VÁRDAKEF éves közgyűlését is. Ekkor fogadtuk el a 2016. évre szóló CSELEKVÉSI TERVET is, amelyet csatoltunk jelen Szakmai beszámolónkhoz. Drog prevenciós problémakezelési és megoldási alternatívákat kínáltunk, a projekt keretében résztvevő tagszervezeteinknek, előadásaink iránt érdeklődőknek.

- egészségtelen életmód kialakulásának megelőzése, kezelése, hátrányos helyzetűek szociális ellátásának segítése,

- fiatalok lelki problémáinak kezeléséhez való hozzájárulás,

- gyermekek és fiatalok társas és közösségi kompetenciáinak fejlesztése, a közszolgálatban való önkéntes munkára való felkészítése.

- drog-prevenciós tevékenységekkel való megismerkedés segítése, a szerfogyasztás visszaszorításáért való küzdelem minden fronton,

- projektbe vont célcsoporttagok önkéntes segítői munkára való felkészítése, az aktivisták programba vonása, csatasorba állítása.

- a drogokhoz való hozzáférési lehetőségek szűkítése, a szer nélküli élet pozitív propagandájának segítése.

A pályázati támogatás jóvoltából, a költségvetési előirányzatokhoz igazodóan megerősíthettük szolgáltatói működési feltételeinket. Erősíthettük humán erőforrásaink felkészültségét, kommunikációnkkal és marketingmunkánkkal, tovább tudtuk szélesíteni kapcsolatainkat. Önkéntes segítőinkkel színvonalasabbá, eredményesebbé tehettük koordinációs szervezői munkánkat, hatékonyabbá propagandatevékenységeinket. Kommunikációs rendszerünkön is javítani tudtunk, ezáltal tovább erősíthettük kapcsolatainkat a fiatalokkal, tagszervezeteinkkel, a város területén működő intézményekkel, civilszervezetekkel. Rendelkezésünkre bocsátott támogatás jóvoltából erősíteni tudtuk működési feltételeinket, szolgáltatói tevékenységeinket. A költségvetési irányzatokat tartani tudtuk. A Szakmai beszámolóval párhuzamosan elkészítettük a Pénzügyi beszámolót is. Postán továbbítjuk a Számlákat és az Összesítőt. Bátran kijelenthetjük, hogy a KAB-KEF-15-A-22159 kódszámú projektet terveinknek megfelelően, eredményesen valósítottuk meg. Pályázati anyagunkban, a kiírásoknak megfelelően megfogalmazott céljainkat maximális szinten teljesítettük. Elértük céljainkat. A VÁRDAKEF mind szervezetileg, mind infrastrukturális szinten megerősödött. Alkalmasabbá vált a helyi Stratégiai és Cselekvési tervünk, további tennivalóink és céljaink következetesebb megvalósítására.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 5
Tegnapi: 1
Heti: 5
Havi: 157
Össz.: 3 690

Látogatottság növelés
Oldal: Megvalósult programok
KISVÁRDA VÁROS KÁBÍTÓSZERÜGYI EGYEZTETŐ FÓRUM - © 2008 - 2018 - vardakef.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »