KISVÁRDA VÁROS KÁBÍTÓSZERÜGYI EGYEZTETŐ FÓRUM

Szakmai konzultációs munkacsoport, amelyet a helyi önkormányzat, a kábítószer probléma kezelésének céljából hozott létre.

 

A VAN ESÉLY KÖZHASZNÚ EGYESÜLET IDÉN IS RÉSZT VETT A KISVÁRDAI VÁRKERTBEN MEGRENDEZÉSRE KERÜLŐ LESZFESZTEN JÚLIUS 5-7. KÖZÖTT.

 

A RENDEZVÉNY HÁROM NAPJA ALATT  MINDEN KOROSZTÁLY BETEKINTHETETT  A CIVILSZERVEZETEK SÁTRÁBAN BEMUTATKOZÓ EGYESÜLETÜNK MUNKÁJÁBA.

 

ELSŐSORBAN AZ EGÉSZSÉGNEVELÉSI PREVENCIÓS TEVÉKENYSÉGÜNKET BEMUTATÓ PREZENTÁCIÓT, VALAMINT DROGPREVENCIÓS KISFILMEKET TEKINTHETNEK MEG.

 

mozaik_1.jpg

mozaik_2.jpg

 

 

Sikeres volt a drogprevenciós előadás az Ajaki Tamási Áron Általános Iskolában

 

Drogprevenciós előadáson vehettek részt az Ajaki Tamási Áron Általános Iskola tanulói 2018. április 20-án 12:30 órától a Van Esély Közhasznú Egyesület, Kisvárda és Ajak Város Önkormányzata, az Ajaki Tamási Áron Általános Iskola közös rendezésében megvalósult programon. 

A program elején közösen nézték meg a „GINA AZ ÖRÖK BARÁTNŐ” című drogprevenciós kisfilmet, amit a jelenlévők nagy odafigyeléssel követtek.

Ezt követően Majzik Balázs a Gyermekvédelmi és Szociális Főigazgatóság Drogmegelőzési Programok Osztályának Vezetője  tartotta meg az előadását -aktualitások,  lehetőségek a kábítószerügy területén- címmel. Az előadása után levetítésre került egy drogprevenciós kisfilm, ami újdonság és tanulságos volt a jelenlévő számára.

Végül Dr. Koppányi Artúr a Nyíregyházi Sántha Kálmán Szakkórház Addiktológiai Osztályának Főorvosa adta elő a -Ne vegyél be mindent!- előadását. Az előadások tartalmasok és felejthetetlenek voltak a jelenlévők számára.

Úgy gondoljuk, hogy a rendezvényen résztvevő fiatalokra, intézményi dolgozókra és a egészségügyi dolgozókra nagy hatással volt és elérte célját a prevenció.

 

A KAB-KEF-17-A-25941 kódszámú program megvalósulását, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Szociális Gyermekvédelmi Főigazgatóság és a Van Esély Közhasznú Egyesület támogatta.

 

ajak_kep.jpg

 

 

 

 

Tovább folytatódik a "TISZTA TUDAT, JÓZANSÁG" című drogprevenciós előadás-sorozat, melynek következő helyszíne az Ajaki Tamási Áron Általános Iskola. 2018 Április 20. 12:30 órai kezdettel. 

Előadások:

  • Aktualitások, lehetőségek a kábítószerügy területén

Előadó: Majzik Balázs a Gyermekvédelmi és Szociális Főigazgatóság Drogmegelőzési Programok Osztályának Vezetője

  • Ne vegyél be mindent!

Előadó: Dr. Koppányi Artúr a Nyíregyházi Sántha Kálmán Szakkórház Addiktológiai Osztályának Főorvosa

Rendező szervezetek: Kisvárda és Ajak Város Önkormányzata, az Ajaki Tamási Áron Általános Iskola, és a Van Esély Közhasznú Egyesület

A KAB-KEF-17-A-25941 KÓDSZÁMÚ PROJEKT MEGVALÓSULÁSÁT AZ EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA, VALAMINT A SZOCIÁLIS ÉS GYERMEKVÉDELMI FŐIGAZGATÓSÁG TÁMOGATJA!

 

2018._apr._20.tiszta_tudat_jozansag_-_ajak.png

 

 

Drogprevenciós előadáson vehettek részt az Anarcsi Czóbel Minka Általános Iskola és Óvoda tanulói 2018. február 09-én 12:30 órától a Van Esély Közhasznú Egyesület, Kisvárda Város Önkormányzata és a Czóbel Minka Tagintézmény közös rendezésében megvalósult programon.

A program elején közösen nézték meg a „GINA AZ ÖRÖK BARÁTNŐ” című drogprevenciós kisfilmet, amit a tanulók nagy odafigyeléssel követtek.

Ezt követően Dr. Nagy Péter neurológus főorvos tartotta meg „NE VEGYÉL BE MINDENT”című előadását, mely a hasznos információkat, tanácsokat, a legfontosabb tudnivalókat összefoglalta a tanulók számára, akik elmélyülve figyelték és hallgatták a drogfogyasztás megelőzését szolgáló előadást.

Úgy gondoljuk, hogy a rendezvény nagy hatással volt a fiatalokra és elérte célját.

A program megvalósulását, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Szociális Gyermekvédelmi Főigazgatóság és a Van Esély Közhasznú Egyesület támogatta.

anarcs2.jpg

anarcs1.jpg

 

 

"EMLÉKEZZ ÉS EMLÉKEZTESS" 

Az első világháború eseményeire emlékező kulturális rendezvény 2018. március 21-én kerül megrendezésre 13:30 órai kezdettel a kisvárdai Várday István Városi Könyvtárban. 

Ennek keretében kerül sor a megnyitó és a kulturális műsor után a rajzkiállítás megnyitására és megtekintésére, valamint 14:00 órától a történelmi vetélkedőre, melynek témája az első világháború.

A KKETTKK CP-04 pályázati azonosítószámú projekt a Közép- és Kelet- európai Történelem Társadalom Kutatásáért közalapítvány támogatásával valósul meg.

 

SOK SZERETETTEL VÁRUNK MINDEN KEDVES ÉRDEKLŐDŐT!

plakat_i._vilaghaboru.jpg

 

A "TISZTA TUDAT JÓZANSÁG" drogprevenciós előadás-sorozat következő helyszíne az Anarcsi Czóbel Minka Általános Iskola és Óvoda.

A rendezvényt 2018. február 09-én 12:30 órai kezdéssel a Van Esély Közhasznú Egyesület, Kisvárda Város Önkormányzata és a Czóbel Minka Általános Iskola és Óvoda rendezi a helyi felsőbb éves általános iskolai tanulók részére.

Ennek keretében kerül sor a "GINA AZ ÖRÖK BARÁTNŐ" című drogprevenciós film bemutatására

Ezt követően Dr. Nagy Péter neurológus főorvos tartja meg a "NE VEGYÉL BE MINDENT"című előadását.

A program megvalósulását, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Szociális Gyermekvédelmi Főigazgatóság és a Van Esély Közhasznú Egyesület támogatja.

plakat.jpg

 

 

 

"TISZTA TUDAT, JÓZANSÁG" címmel, nagy sikerű drogprevenciós előadás volt, a kisvárdai II. Rákóczi Ferenc Szakközép-és Szakiskola aulájában, 2018. január 23-án.

Közel 500 fiatal hallgatta és nagy érdeklődéssel figyelte, az Emberi Erőforrások Minisztériumából, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóságtól és a nyíregyházi Sántha Kálmán Szakkórházból érkezett szakemberek előadásait. A program keretében vetítették le a "GINA AZ ÖRÖK BARÁTNŐ" című drogprevenciós filmet. A részt vevők elmélyülve figyelték és hallgatták a drogfogyasztás megelőzését szolgáló előadásokat. Úgy gondoljuk, hogy a rendezvény nagy hatással volt a fiatalokra.

 kep1.png

kep2.jpg

 

_________________________________________________________

 

Nagy tisztelettel, szeretettel hívjuk és várjuk Önt, a 2018. január 23-án (kedd du) 13. órától,

a kisvárdai II. Rákóczi Ferenc Szakközép és Szakiskola aulájában tartandó TISZTA TUDAT, JÓZANSÁG” című egészségnevelési rendezvényünkre.

A csatolt meghívón találhatók a programok

 

meghivo.jpg

 

tiszta_tudat_3.png

 

 

Sikeres volt az Egészségnevelési Hét programsorozatának rendezvénye Papon

 

2017.november 30-án (csütörtökön) 13. órától rendezték meg a papi Kölcsey Ferenc Általános Iskolában, az Egészségnevelési Hét programsorozatának egyik jelentős rendezvényét. Dr. Nagy Péter, a Felső-Szabolcsi Kórház, neurológus, osztályvezető főorvos előadásában hallgatták meg a jelenlévő tanulók és tanárok, a "NE VEGYÉL BE MINDENT!" című drog prevenciós előadást. Levetítették a "SZABADBA ZÁRVA!" című dokumentumfilmet is, amely az előadás tartalmával volt összefüggésben. A résztvevők nagy figyelemmel követték az eseményeket.

 

A program megvalósulását támogatták: a Van Esély Közhasznú Egyesület, az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Szociális Gyermekvédelmi Főigazgatóság.

 

2.jpg

1.jpg

 

___________________________________________________

 

Egészségnevelési hét Papon a Kölcsey Ferenc Általános Iskola szervezésében. Ennek keretében kerül sor 2017. november 30-án. du, 13.órától a "GINA AZ ÖRÖK BARÁTNŐ" című drogprevenciós film bemutatására. Ezt követően Dr. Nagy Péter neurológus fő orvos tartja meg a "NE VEGYÉL BE MINDENT"című előadását.

A program megvalósulását, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Szociális Gyermekvédelmi Főigazgatóság és a Van Esély Közhasznú Egyesület támogatja.

 

 

_________________________________________________________

Sikeres volt a 2017. február 02.-án, a Kisvárdai Felső-Szabolcsi Kórházban megrendezett "TISZTA TUDAT, JÓZANSÁG" című drogprevenciós előadás-sorozat. 

Leleszi Tibor Kisvárda Város Polgármesterének köszöntő szavai után, Müller Éva, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Drogpolitikai Osztályának vezetője, majd Dr. Erdélyi Ágnes a nyíregyházi Sántha Kálmán Szakkórház addiktológus főorvosa tartott előadást a nagy létszámú, minden korosztályt képviselő érdeklődő elött. 

A résztvevők nagy odafigyeléssel hallgaták az előadók által elmondott, prevenció jelentőségét és szükségét hangoztató előadásokat. A programon résztvevők, főleg a fiatalok, nagy megdöbenéssel nézték meg a "GINA AZ ÖRÖK BARÁTNŐ" című, tragédiával végződő drogprevenciós filmet. Az egészséges életmód szükségességét hirdető program elérte célját. 

Köszönjük valamennyi résztvevőnek, oktatási, egészségügyi, szociális intézménynek és magánembereknek, hogy személyes megjelenésükkel hozzájárultak a program sikeréhez. 

A rendezvényt Kisvárda Város Önkormányzata, a Kisvárdai Felső - Szabolcsi Kórház és a Van Esély Közhasznú Egyesület szervezték.

A program megvalósulását az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatta, a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal közreműködésével.

 

uj_plakat.jpg

_________________________________________________________

A Kisvárdai Kábitószerügyi Egyeztető Fórum 2015. évi prevenciós programja.

 

Meghívott szakemeberek: 

 

- Pribula László

 

- Dr. Nagy Péter

 

- Lukács Katalin

 

- Szabó Gábor

 

- Dr. Erdélyi Ágnes 

 

- Dr. Sípos László 

 

- Dr. Koppányi Artúr

 

Első KEF ülés - foglalkozás (Ifjúsági tagozat): 2015.október 01. 10 órától Helyszín: II. Rákóczi Ferenc Szakközép és Szakiskola, Kisvárda Mártírok útja 8.                                                                                                       Téma: "ÉLJ TISZTÁN, ÉLJ EGÉSZSÉGESEN!"                                       Előadó: Dr. Koppányi Artúr addiktológus 

 

Második KEF ülés - foglalkozás (Egészségügyi- Szociális tagozat): 2015.október 02. 9:30 órától Városi Egészségügyi Alapellátás Intézménye (Központi Orvosi Rendelő) , Kisvárda, Szent György tér 5.                     Előadó: Dr. Nagy Péter neurológus 

 

Harmadik KEF ülés - foglalkozás (Egészségügyi- Szociális tagozat): 2015.október 12. 13:00 órától Városi Egészségügyi Alapellátás Intézménye (Központi Orvosi Rendelő) , Kisvárda, Szent György tér 5.                     Előadó: Dr. Varga Erzsébet Főorvos

 

kab-kef_hirdetotabla.jpg

meghivo_2015.10.01..jpgmeghivo_2015.10.02..jpgmeghivo_2015.10.12..jpg

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 9
Tegnapi: 5
Heti: 14
Havi: 166
Össz.: 3 699

Látogatottság növelés
Oldal: Aktuális Hírek
KISVÁRDA VÁROS KÁBÍTÓSZERÜGYI EGYEZTETŐ FÓRUM - © 2008 - 2018 - vardakef.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »